Війна за право володіння водоймами «Майдан», «Млинки», «Нове», «Саперне», «Інженерне», що на землях загальновійськового Яворівського полігону Збройних сил України, набрала нових обертів: в.о. начальника Західного державного басейнового управління охорони водних живих ресурсів С.Петров скерував головам Львівських ОДА та облради П.Олійнику та М.Сенику листа, в якому повідомив, що «не виключено, що існують схеми та плани щодо їх (водойм) приватизації, продажу з подальшою зміною власника (власників), які унеможливлять повернення їх в державну власність».

Чільник басейнового управління С. Петров у листі до керівників області наголосив, зокрема, що «Товариство військових мисливців та рибалок Західного регіону України багато років безкарно самовільно займає та використовує 134,8 га земель Державного лісового фонду, на якій розміщені рибогосподарські водойми, та став «Малюшевський» (орієнтовна площа – 22 га, збудований до 1939 р.».

В.о. начальника Західного державного басейнового управління охорони водних живих ресурсів Державного комітету рибного господарства України, Державної інспекції охорони, відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства С.Петров поінформував голів Яворівських РДА та районної ради, відповідно, С.Новосядла та І.Карпу, стосовно, на його думку, «незаконного використання Товариством військових мисливців та рибалок Західного регіону України земель та водних об’єктів «Майдан», «Млинки», «Нове», «Саперне», «Інженерне» на території 232-го загальновійськового Яворівського полігону Збройних Сил України (землі оборони)». У цьому листі, зокрема, йдеться про те, що «на жаль, через супротив голови Товариства Куцонця А.М. не вдалося ознайомитися з проектною, фінансовою та погоджувальною документацією на будівництво рибогосподарських водойм господарства «Майдан» та «Млинки», а також документів щодо об’ємів і виконавців виконаних робіт та актів приймання держкомісією водойм в експлуатацію».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ