Про це розповіла Москалькова журналістам у Єкатеринбурзі, пише Интерфакс.

«Людмила Денісова планує відвідати – і просить надати в цьому сприяння мене й органи влади –Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка й інших», – повідомила Москалькова.

Перший візит Денісової відбудеться в суботу в Омськ, де вона відвідає Штиблікова. «Ми обмінялися списками, в кожному списку – по 34 людини. Перший наш спільний візит у рамках моніторингу утримання під вартою громадян Росії й України на території наших держав відбудеться в суботу в Омську, ВК-6», – сказала Москалькова.

У СІЗО Сімферополя Денісова повинна побачитися з Володимиром Балухом, Володимиром Дудкою, Олексієм Бессарабовим, Євгеном Пановим, Андрієм Захтеєм.

Москалькова і собі планує відвідати журналіста Кирила Вишинського, активістку «Волонтерів перемоги» Олену Одновол, російських військовослужбовців Олександра Баранова, Максима Одінцова, Віктора Агєєва та інших.

Першим місцем, яке відвідає Москалькова, стане СІЗО Херсона, де утримують Вишинського. Вона вилетить туди в понеділок, 18 червня.

«У нас є дорожня карта, все розписано по днях. Ми плануємо завершити [відвідування] до серпня, якщо не буде жодних перешкод», – додала уповноважена з прав людини.

Нагадаємо, що поїздки омбудсменів по тюрмах – результат домовленості між Росією та Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка і Володимира Путіна, яка відбулася 9 червня. 

ІА "Вголос": НОВИНИ