Київська міська рада просить заборонити подальше підвищення цін на природний газ і електричну енергію, що відпускається населенню і підприємствам комунальної енергетики.

Таке рішення Київрада прийняла на пленарному засіданні в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Київрада просить Верховну Раду дати відповідні доручення Кабінету міністрів - заборонити Національної комісії з регулювання електроенергетики і НАК "Нафтогаз України" підвищувати ціни на природний газ і електричну енергію, що відпускається населенню і підприємствам комунальної теплоенергетики.

Київрада також просить парламент дати доручення урядові забезпечити спрямування природного газу власного видобутку в Україні виключно на потреби населення, підприємств теплоенергетики, що забезпечує тепловою енергією і гарячим водопостачанням житлові будинки й об'єкти бюджетної сфери за цінами, що діяли станом на 1 січня 2006 року.

Київський міський голова Олександр Омельченко нагадав, що в Україні добувається близько 20 млн. кубометрів газу на рік, у той час як населення споживає в межах 18 млн. кубометрів.

Він також підкреслив, що собівартість газу власного видобутку в багато разів нижче середньої ціни газу, що поставляється в Україну з Росії, Туркменістану і Казахстану.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ