У середу, 30 жовтня, Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка поінформував, що у справі про вплив Ярослава Дубневича на діяльність «Укрзалізниці» з’явився ще один свідок – ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

«Допитаний в якості свідка колишній міністр інфраструктури, колишній перший заступник міністра інфраструктури у своїх показах підтвердили факт впливу Дубневича Ярослава на діяльність ПАТ «Укрзалізниця», його філій та підприємств через підконтрольних йому службових осіб, в тому числі члена правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергія Михальчука, експершого заступника філії ЦЗВ «Укрзалізниця» Ігоря Пушкаренко», - заявив Рябошапка.

Також генпрокурор додав, що Дубневич впливав на виділення коштів з державного бюджету як народний депутат.

«Наприклад, 13 травня 2013 року під час засідання транспортного комітету Верховної ради Дубневич висловлює незадоволення розподілом коштів. Зокрема, незадоволення стосується виділення лише 300 млн з двух мільярдів гривень на закупівлю матеріалів верхньої будової колії. Верхню будову колію, в свою чергу, виробляють корпорації КРТ та Дніпропетровський стрілочний завод. Є ознаки того, що Ярослав Дубневич лобіював виділення грошових коштів з бюджету «Укрзалізниці» саме на закупівлю товарів саме тих підприємств, які він контролював. Це підтверджується стенограмами засідань транспортного комітету Верховної ради», - резюмував Рябошапка.

Нагадаємо, що фракція «Слуга народу» буде голосувати у Верховній Раді за позбавлення недоторканності народного депутата з групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича.

ІА "Вголос": НОВИНИ