Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, які Україна має перспективи щодо виходу на транзитні автобани Захід–Схід і Північ–Південь.

Про це інформує 5 канал.

"Автобан – це гроші. З цього року ми почали будівництво автобану, який поєднає Балтику й Чорне море. Це новий транспортний коридор, який логічний після початку війни з РФ. Ми таким чином поєднаємо всі наші чорноморські порти з країнами ЄС і портами Балтійського моря. Це новий транзитний коридор, який ми зараз будуємо", – розповів міністр.

"Цього року витрачено 4 мільярди і заплановано ще 4 мільярди щонайменше на наступний рік, щоб у 2021-му році цей автобан запрацював уже на повну силу", – додав Омелян.

Він також розповів, які ще автобани планують запустити у перспективі: "Ми також маємо нову дорогу "Київ–Харків–Довжанськ", яка поєднає схід із центром України. Те саме зараз будується в напрямку до Дніпра. Південь – приступаємо повноцінно з наступного року. В нас було велике бажання, щоб у цьому році південь України – Херсонщина й Миколаївщина – показали, на що вони здатні. Сподіваюся, покажуть вже у наступному, 2019-му році".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ