Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Також із вимогою звільнити Ноняка під стіни Мінінфраструктури прийшли учасники організації "АвтоЄвроСила".

Омелян наголосив, що розуміє обурення протестувальників і підтримує їхні вимоги, оскільки вже раніше звертався з вимогою звільнити Ноняка.

"Я добре знаю ситуацію, яка склалася в "Укртрансбезпеці". Ситуація з видачею дозволів на здійснення вантажних перевезень є критичною, не в останню чергу через те, що їх продають замість того, щоб видавати перевізникам", — сказав Омелян.

Також він зазначив, що на ринку автобусних перевезень — безлад, оскільки "надалі відбувається здирництво з перевізників". Також міністру відомі факти неодноразових зловживань з боку працівників "Укртрансбезпеки" при габаритно-ваговому контролі вантажних автомобілів.

Про всі ці факти я повідомляв правоохоронні органи, а також звертався до Кабміну з проханням про звільнення з посади очільника "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка, яке не було підтримане", — сказав Омелян.

Він уточнив, що саме Кабмін може звільняти Ноняка, і міністр може лише вносити відповідне подання. Також Омелян закликав активістів повідомляти у поліцію про зловживання з боку працівників "Укртрансбезпеки" й її керівника.

ІА "Вголос": НОВИНИ