Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Упродовж минулих двох років ми відремонтували капітальним ремонтом більш як 60 мостів, 200 - відремонтували середнім і поточним ремонтом. У цьому році передбачено капремонт мінімум 45 мостів у рамках програми відновлення мостової інфраструктури України. На це буде виділено 2,3 млрд грн», - сказав він.

Також Омелянрозповів, що в цілому програма відновлення мостів України до 2022 року передбачає інвестиції в розмірі 1 млрд дол., або 25 млрд грн, які будуть витрачені виключно на мости.

«Цього недостатньо, але це гарний початок. Адже інфраструктура України зношена на 90%, і ми ремонтуємо ті об'єкти, які не ремонтувалися десятиліттями», - сказав він.

Водночас, міністр зазначив, що на балансі «Укравтодору» після реформи з 1 січня цього року перебуває близько 6 тисяч мостів.

«З них тисяча в аварійному стані і 2,5 тисячі вимагають ремонту. Це виклик перед країною, адже більшість цих мостів є стратегічними, які з‘єднують магістральні напрямки в країні», - зазначив Омелян, додавши, що на балансі областей і міст перебуває близько 10 тисяч мостів.

Київський міст «Патона»

Нагадаємо, 14 серпня повідомлялося про 35 загиблих у результаті обвалення магістрального мосту на півночі Італії в місті Генуя. Згодом стало відомо, що кількість загиблих у результаті обвалення магістрального мосту зросла до 38 осіб.

ЗМІ повідомляли, що причиною обвалення могло стати ослаблення несучих конструкцій. Пізніше прокурор Генуї Франческо Коцці заявив, що причиною була людська помилка.

Міст Моранді було споруджено в 1960-х роках на заході від центру Генуї. Його довжина перевищує 1 кілометр, висота – 90 метрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ