Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, відреагувавши на аудіозаписи, які учора ввечері оприлюднив Олександр Онищенко. Фрагмент запису містить розмову нібито за участю президента Петра Порошенка. Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу. 

«Ну що ж, ось і перший запис, який анонсував колись Онищенко. Якість низька, але голос помітний, і це звинувачення президент зобов'язаний прокоментувати. Тут промовчати не можна. Варіантів реакції два: визнати або спростувати. Спростувати – значить подати в суд на Ньюсван, довести, що все неправда. На записі голос, схожий на голос президента по суті обговорює отримання хабара в 10 мільйонів доларів від Онищенка та іншого олігарха Злочевського. Обговорюється чисто корупційні питання про закриття кримінальних справ, і голос президента це не спростовує, а погоджується. Цікаво, що сказали американці про записи. Цей скандал є убивчим компроматом для президента і потребує термінових роз'яснень», - написав журналіст.

Зазначимо, що досі жодних заяв президент не зробив. За словами Бутусова, прокоментувати записи Онищенко має і головний опонент Порошенко – Юлія Тимошенко.

«По ній немає прямих звинувачень, на відміну від Порошенка, і нічого пов'язаного з корупцією, але вона згадана тут як партнер Онищенка. Що їх пов'язувало? Просто пили чай разом? Або Онищенко організовував їм зустрічі і обслуговував за допомогою політиків свої корупційні інтереси? Це теж цікаво розслідувати», - зазначив журналіст.

Як стверджує Бутусов, для кандидатів в президенти йти з таким компроматом на президентські вибори мовчки, вдаючи, що нічого не відбувається – убивчий абсурд.

«Обидва фаворити президентських виборів стали фігурантом одного скандалу. Що ж, подивимося, що вони дадуть відповідь. Але записи Онищенко стануть одним з важливих чинників передвиборної гонки», - додав він.

Як писав «Вголос», Адміністрація Президента не коментує журналістам аудіозаписи щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, оприлюднені нардепом-втікачем Олександром Онищенком. Більше того, розмови Онищенка з нібито Петром Порошенком там називають фейком.

ІА "Вголос": НОВИНИ