Про це пише "Дзеркало тижня".

"За даними джерел із близького кола народного депутата, Онищенко володіє кількома кейсами записів. У першому – купівля голосів під необхідні рішення в залі парламенту. У другому – віджимання потоків і часток на користь бізнесмена Порошенка і Ко. У третьому – розподіл тіньових дивідендів із тією ж командою в сфері роботи з "Укргазвидобуванням", – пише видання.

Також повідомляється, що є і четвертий кейс записів, зроблений людьми медіаменджера Віктора Зубрицького, якого називають співвласником телеканалу "112 Україна".

"Він стосується всього комплексу торгів людей Порошенка, спрямованого на переговори Олександра Онищенком при спробі покупки каналу "112 Україна", – йдеться в повідомленні.

Компрометуючі факти, при потраплянні в руки іноземних спецслужб, відкривають широкий діапазон можливостей, починаючи від тиску на главу української держави з метою отримання необхідних політичних або економічних рішень, до управління часом перебування фігуранта на його посту, зазначає видання.

"Петро Порошенко своєю необов'язковістю і нікому ні разу не помітною провінційної хитрістю стомив усіх: і Меркель, і Олланда, і Обаму, і Путіна, і навіть Манафорта, що входить нині до четвірки найбільш довірених людей Трампа, підбирає для нового президента кадри. Навіть на чолі невеликої і знесиленої, з цілого ряду причин, країни не можна обіцяти сильним світу цього все і всякий раз скочуватися з обіцяного. Спочатку так втрачається повага до лідера, а потім і співчуття до країни", - зазначає автор статті Юлія Мостова.

Як повідомлялося раніше, Онищенко передав компромат на Порошенка спецслужбам США.

Також у ЗМІ з'явилася інформація, що Онищенко записав на наручний годинник, як Порошенко дає вказівки депутатам голосувати в Раді.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва дозволив затримання і арешт депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ