Про це повідомляє НВ.

Крім того, генеральний секретар ООН закликав Трампа і Ина до реальної денуклеаризації Корейського півострова, передає Радіо Свобода.

Як сказано в заяві адміністрації глави Південної Кореї, Мун Чже Ін 24 травня повернувся після переговорів у Вашингтоні.

«Я також впевнений, що дипломатичні відносини між США і Північчю будуть відновлені і повернуться до нормального життя, також як і встановлення постійного миру на півострові», - зазначив Ін.

Заклики до Білого дому прозвучали після рішення Трампа скасувати історичну зустріч з Кім Чен Ином. Він аргументував свою відмову «ворожими висловлюваннями» північнокорейського лідера, що виключає можливість саміту. Пізніше Пентагон заявив про готовність відповісти на провокації Пхеньяна.

Нагадаємо, 27 квітня президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпочали офіційні переговори на південнокорейській стороні в прикордонному селі Пханмунджом.

Під час зустрічі очільники двох Корей домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років.

У межах історичного саміту лідери Північної та Південної Корей також посадили символічне дерево, яке має ознаменувати нову сторінку у відносинах між обома країнами.

ІА "Вголос": НОВИНИ