Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в інтерв'ю CNN Money.

 «У нас було регулювання організацій протягом останніх десяти років після фінансової кризи, а зараз нам точно треба рухатися в бік регулювання операцій, забути про організації та працювати над операціями»,— сказала пані Лагард.

За її словами, в операціях з криптовалютами є багато «темних» моментів, тому МВФ активно намагається запобігти використанню цифрових валют для відмивання грошей або фінансування тероризму.

Вона впевнена, що регулюючим органам необхідно зосередитися на тому, як і ким проводяться операції, над їхнім контролем, а також над наявністю у них необхідної ліцензії.

Девелопмент біткойн в 2009 році в основному працював в регулюючому вакуумі, але уряди та центральні банки починають звертати більшу увагу, попереджаючи інвесторів про можливі шахрайства.

У грудні Комісія з цінних паперів та бірж США та Федеральне бюро розслідувань почали скаржитися на фальсифікацію деяких криптовалютних компаній та трейдерів.

В Азії, де криптовалюта особливо популярна, Китай та Південна Корея стикаються з торгівлею криптовалютою. Занепокоєння щодо нових обмежень та чутки про потенційну заборону в Індії викликали нестабільність цифрових валютних цін.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ