Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

За словами начальника Управління поліції на воді та повітряної підтримки Сергія Науменко, поліцейські провели понад 5 тисяч патрулювань. 

«У правопорушників вилучено 244 плавзасоби та 58 транспортних засобів, понад п'ять тисяч одиниць знарядь незаконного вилову риби. Також поліцейські вилучили понад 43 тонни риби на загальну суму близько 14,3 мільйона гривень», – зазначив Сергій Науменко.

Він наголосив, що використання під час патрулювання 9 нових поліцейських катерів підвищило ефективність роботи підрозділів поліції на воді. Відтак правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 3957 осіб. 32 судноводія притягнуті до адміністративної відповідальності за керування плавзасобами в стані алкогольного сп'яніння (ч. 5 ст. 130 КУпАП).

Під час спецоперації поліцією відкрито 542 кримінальних провадження. З них 336 – за фактами незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом (ст. 249 ККУ), ще 118 проваджень відкрито за незаконне зберігання наркотичних засобів (ст. 309 ККУ).

Крім цього, 63 провадження відкрито за незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 ККУ), 8 - за проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів (ст. 250 ККУ), 15 - за фактами підробки документів (ст. 358 ККУ), по 2 – за незаконне заволодіння транспортними засобами (ст. 289 ККУ) та вчинення крадіжок (ст. 185 ККУ).

«Працівниками підрозділів поліції на воді проводились заходи щодо покращення криміногенної ситуації не лише на водних об'єктах, а й загалом у державі. Зокрема, здійснювався розшук злочинців, вилучення зброї та наркотичних засобів, викриття злочинів проти довкілля, порятунок людей під час виникнення надзвичайних ситуацій», – повідомив Сергій Науменко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ