Російські військові відкрито розповідали про те, як збивали українські літаки на Донбасі. За це деяких з них навіть нагороджував Владислав Сурков. Сенсаційні записи під час вербування вагнерівців оприлюднила журналістка Яніна Соколова на своєму You-tube-каналі.

Боєць ВПК «Вагнера» каже, що збив 2 українські літаки та вертоліт

Розповідь про те, як росіяни воювали на Донбасі, Яніна Соколова розмістила на своєму You-tube-каналі.

Першим ділиться «бойовим досвідом» на Донбасі боєць ПВК «Вагнера» Денис Харитонов.

Денис Харитонов у 2014 році воював на Донбасі у складі батальйону «Степ», керував групою ПЗРК. Має російський воєнний квиток. Ознайомився з ПЗРК у російському Новочеркаську під час служби.

Харитонов зізнається, що збив біля села Маринівка, що на Донеччині, вертоліт і два штурмові літаки СУ-25. Серед своїх так званих «досягнень» Харитонов ще перелічив «звільнення Луганського аеропорту».

За збиття літаків Харитонова нагородив Сурков

За збиття українських літаків Харитонова навіть нагородили і не абихто, а помічник голови Кремля Владислав Сурков.

Слова Харитонова підтвердив інший бойовик.

Те, що саме Харитонов збив літаки, підтвердив інший бойовик Сергій Щербаков. Саме він воював з  Харитоновим у 2014 році на Донбасі.

У складі підрозділу росіян «Амур» на українську землю потрапив і вагнерівець Олександр Сидоров. Він воював проти українських воїнів у 2014 – 2015 роках – на території ЛНР, у 2016 році – поблизу Пісків, що на Донеччині.

Також у відео перераховані й іншій бійці ПВК «Вагнера», що брали участь у боях на Донбасі.

Як відомо, 29 липня 32-х бойовиків проросійського угрупування «Вагнера» затримали біля Мінська, одного спіймали на півдні країни.

За словами білоруської влади, метою перебування вагнерівців у країні була «дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії». Також білоруські прикордонники «посилять оперативне прикриття державних кордонів».

Натомість російська влада, яка формально не має відношення до бойовиків, запевнила: Білорусь була лише відправною точкою для вагнерівців до Стамбула.

ІА "Вголос": НОВИНИ