Оприлюднили ім'я третього росіянина, ймовірно, причетного до отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Про це 7 лютого інформує британська газета The Telegraph.

Видання повідомляє про російського агента з імовірно вигаданим іменем «Сергій Федотов» За інформацією газети, «Федотов» мав квиток на той же рейс із Лондона до Москви, що й «Петров» і «Боширов», проте скасував реєстрацію на рейс із невідомих причин.

«Федотов» прибув до Великої Британії того ж дня, що й «солсберійські туристи». Номер його паспорта лише трохи відрізняються від номерів паспортів «Петрова» і «Боширова». Примітно, що «Федотова» немає на записах камер відеоспостереження у Солсбері — цілком імовірно, що він не їздив туди із двома іншими агентами.

У ЗМІ припускають, що «Федотов» досі може залишатися на території Великої Британії, оскільки інформації про те, що він покинув країну, немає.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли рік тому нервово-паралітичним газом у власному будинку.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина "Новічок" була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ