Під час наради, що відбулася в командуванні бойовиків за участі першого заступника 9-го окремого штурмового мотострілецького полку, було вирішено заявити, що терорист дезертирував з позиції, передає 24 канал. Відповідне радіоперехоплення розмови терористів опублікував Штаб АТО.

Причина таких заяв – намагання зняти з себе відповідальність за невдалі диверсійні дії та зважаючи на можливі загрози та наслідки розголошення полоненим інформації.

Хоча у проросійських ЗМІ розгорнулась кампанія зі звинувачення сил АТО у проведенні диверсій та захоплення в полон «защитника ДНР»

«Насправді полонений бойовик з позивним «Малой» є заступником командира 1 стрілецького взводу, 1 стрілецької роти, 3-го третього стрілецького батальйону і виконував бойове завдання у складі ДРГ, діяльність якої було викрито», – повідомили у Штабі АТО.

Нагадаємо, 19 січня в районі Широкиного ворожа диверсійно-розвідувальна група впритул наблизилась до позицій українських військових, українські бійці захопили у полон одного з ворожих диверсантів. 

Він був поранений, і українські медики 7 годин боролися за його життя.

Як відомо, що диверсант був одягнений у російську військову форму.

ІА "Вголос": НОВИНИ