Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє агентство ТАСС. 

За його словами, Путін і Меркель «жалкують у зв'язку з тим, що виконання «мінських домовленостей» з українського врегулювання застопорилося».

«В цілому обмінялися думками щодо ситуації в Україні ... Висловили співчуття у зв'язку з тотальним пробуксовуванням процесу щодо імплементації мінських домовленостей», - заявив Пєсков.

«Висловлювалася стурбованість у зв'язку з неясними перспективами продовження терміну дії закону про особливий статус Донбасу, що є досить важливим елементом мінських домовленостей», - додав він.

За його словами, Путін і Меркель також «говорили про перспективи продовження газового транзиту через територію України».

Пєсков додав, що лідери РФ і ФРН «вважають неправильним спроби політизувати проект «Північний потік - 2».

«Є розуміння, що цей проект абсолютно комерційний ... Тому необхідно вжити заходів, щоб захистити його від можливих неконкурентних і незаконних нападок з боку третіх держав, щоб в кінцевому підсумку вийти на завершення цього проекту, який ... відповідає інтересам усіх», - заявив Пєсков.

Також він пояснив, що під час переговорів «не було мети досягти якихось домовленостей, - тим більше важко сказати, які це можуть бути домовленості», - з приводу спільного реагування на санкції США.

А на питання про те, якими способами можна захистити проект від санкцій США, Пєсков відповів: «Різними».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ