Завдання та відповіді тесту ЗНО можна подивитися ТУТ.

Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники тестування зможуть визначити власний тестовий бал за виконання тесту.

Результат виконання перших 30 завдань тесту буде зараховано як державну підсумкову атестацію з історії України. Результат виконання завдань усього тесту будуть використовувати під час прийому до вищих навчальних закладів України.

Максимальна кількість тестових балів, яку зможе отримати учасник ЗНО, правильно виконавши частину завдань державної підсумкової атестації, дорівнює 47 балам. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 94 бали.

Офіційне оголошення результатів тестування відбудеться не пізніше ніж 26 травня.

Згодом під час оголошення результатів ЗНО з історії України буде оприлюднено дві таблиці: за шкалою від 100 до 200 балів і за шкалою від 1 до 12 балів.

Результати за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів абітурієнти використовуватимуть під час вступу до вищих навчальних закладів.

Результати за шкалою від 1 до 12 балів буде надіслано школам для визначення оцінки за державну підсумкову атестацію з історії України.

Учасників ЗНО, які не подолають пороговий бал, що його визначила експертна комісія з питань результатів ЗНО з історії України, вважатимуть такими, хто тест не склав.

ІА "Вголос": НОВИНИ