Український пілот тренувався виконувати маневри напередодні міжнародного авіапоказу Danish Air Show – 2018, повідомляє прес-служба відомства.

Королівство Данія проводить авіаційні шоу раз у два роки на одному із аеродромів Карап, Скридстреп або Ольборг.

У цьогорічному авіаційному показі, який відбувся в Ольборгу, окрім Су-27 та Іл-76, яких представляла Україна, брали участь літаки C-130J – Королівство Великобританії, F-18 – Фінські військово-повітряні сили, T-55/FB-6, MIG-15U – Королівство Норвегія, F-5E TIGER – авіація Швейцарської Конфедерації, а також авіація Грецької Республіки та Іспанії. Окрім того, повітряні сили Данії були представлені літаками F-16, T-17 SAAB SUPPORTER, Л-29, гвинтокрилом EH101 MERLIN та пілотажними групами.

Українці на авіаційному шоу продемонстрували технічні можливості літаків виду Збройних сил України, представили авіаційну техніку ЗСУ на міжнародній арені — статичний наземний показ, демонстрацію її можливостей у повітрі. Також відбувся обмін досвідом з льотними екіпажами інших країн світу та налагодження дружніх відносин, обговорення з керівництвом Королівських Повітряних сил Данії перспективних напрямів двостороннього військового співробітництва.

«Незважаючи на несприятливі погодні умови під час авіашоу, українські повітряні «аси» продемонстрували глядачам неабияке вміння володіння літаком у повітрі, навіть у таких погодних умовах, а також майстерність індивідуального пілотажу із виконання складних фігур вищого пілотажу, які виконував льотчик-інструктор полковник Олександр Оксанченко. На яскравий та надзвичайно красивий пілотаж залюбки прийшли подивитися десятки тисяч людей, серед яких були сотні українців, які проживають у Данії», – йдеться у повідомленні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ