Про це сьогодні поінформувала українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook. 

«Усі заявки компанії «Vodafone Україна» на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженого обладнання в районі населеного пункту Оленівка (Донецька обл.), підтверджені гарантії безпеки штабу АТО і, за сприяння СММ ОБСЄ, передані ОРДО, залишаються без реалізації. Наразі гарантій безпеки проведення робіт з боку ОРДО не надано», - мовиться в повідомленні.

Разом з тим, у спільному центрі відзначили, що 19 січня 2018 фахівцями компанії «Vodafone Україна» за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО і СММ ОБСЄ в Україні завершено ремонтні роботи з відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора в районі населеного пункту Весела Гора (Луганська обл.).

«Це дозволяє в повному обсязі забезпечити послугами мобільного зв'язку всіх абонентів Vodafone, які проживають на окупованій частині Луганської області», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у Донецькій області бойовики не дають гарантій безпеки ремонтникам, що, на думку української сторони СЦКК, «свідчить про незацікавленість керманичів ОРДО у відновленні роботи мобільної мережі оператора «Vodafone Україна» на окупованій частині Донеччини».

ІА "Вголос": НОВИНИ