До такого висновку дійшли експерти компанії ECA International, – пише ТСН.

За підсумками 2017 року Київ посідав восьму позицію. Наразі, за прогнозами експертів ECA International, у 2018 році столиця України підніметься на дві позиції вгору і стане шостою за вартістю житла у елітних районах.

Так, орендна плата за висококласну трикімнатну квартиру в 2018 році становитиме 3402 дол. Зокрема, Київ обігнав Париж і Стокгольм, де вартість житла у середньому становить 3383 дол. і 3177 дол. відповідно.

Позицію лідера у рейтингу посідає Лондон, де вартість висококласної трикімнатної квартири перевалює позначку 6600 дол. Так, охочі жити у найкращих районах столиці за таке житло повинні заплатити у 4 рази більше, ніж за звичайну квартиру у інших британських містах.

Незмінне друге місце посідає Москва із місячною вартістю висококласного житла у розмірі 5081 дол, на третьому місці перебуває Цюрих – 4873 дол.

Четвірку найдорожчих міст Європи замикає Женева. Так, за житло у хорошому районі швейцарського міста доведеться віддати 4555 дол.

У Стамбулі місячна плата за трикімнатні апартаменти у 2018 році становитиме 4000 дол. Одним із європейських міст з найвищими орендними платами за нерухомість для емігрантів є Дублін (3311 дол), який вперше ввійшов до десятки найдорожчих міст.

Зокрема, професор Сміт зазначив: «За останні десять років спостерігається значний прогрес у продажах нерухомості в Дубліні. Орендні ставки значно зростали з кожним наступним роком. На вартість оренди також вплинув підвищений попит з боку міжнародних компаній, які переселяли співробітників, щоб скористатися низькою ставкою податку на прибуток в Ірландії».

У Амстердамі житло обійдеться у 3242 дол.

У містах Східної Європи також спостерігається різке збільшення цін на оренду – майже на 2760 дол. Так, Прага і Варшава піднялися на понад 10 місць у рейтингу порівняно з минулим роком.

«Місцеві економіки Праги, Варшави та інших великих міст Східної Європи зміцнились порівняно з Єврозоною загалом за останні роки. Міжнародні компанії створюють або розширюють свою діяльність у цих країнах, посилюючи попит на якісне житло», – пояснив експерт Сміт.

Раніше «Вголос» писав, що Київ увійшов до топ-10 найбюджетніших міст світу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ