Члени наглядової ради Ощадбанку подадуть до суду на Нацбанк за те, що той не затвердив їх на свої посади. Одним із позивачів є голова Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер.

Про це повідомляє Економічна правда.

«Члени наглядової ради Ощадбанку – це висококваліфіковані професіонали з багаторічним досвідом роботи, який беззаперечно свідчить про їхню компетенцію і відмінну репутацію на вітчизняній та міжнародній арені. Ми твердо переконані, що рішення НБУ було упередженим і необґрунтованим та не відповідало встановленим процедурам та нормам», — повідомив Аджунер

Він зазначив, що рішення Нацбанку, яким не затвердили новий склад наглядової ради Ощадбанку, «не відповідає процедурним та правовим вимогам» державного управління, та відображає «відсутність прозорості у ході ухвалення такого рішення».

«Важко уявити собі більшу безконтрольність і зверхність», - сказав Аджунер.

І додав, що це рішення перевірять на предмет законності в українських судах. Однак у ЄБРР наголосили, що воно може не витримати такої перевірки і його невдовзі скасують.

У свою чергу Нацбанк пояснив своє рішення про незатвердження складу наглядової ради Ощадбанку тим, що кандидати провалили тестування та показали «негативні результати» під час співбесіди.

Як писав «Вголос», Національний банк залучений до понад 400 судових процесів щодо рішень про виведення банків з ринку та повернення кредитів рефінансування, наданих збанкрутілим банкам.

ІА "Вголос": НОВИНИ