Перший місяць осені уже у самому розпалі й на вулиці вже по-трохи холоднішає, тому нерідко зараз можна почути від людей, що вони - застудилися. Щоб цього уникнути, треба виконувати декілька порад.

Про це пише acc.cv.ua.

Достатній сон

Хороший сон повинен тривати в середньому 8-9 год - з вечора до ранку без пробудження.

Прийоми їжі протягом дня

В холодну пору року раціон має бути збалансованим, їсти потрібно частіше - 4-5 разів на день. Печиво і кава, звичне харчування офісних працівників, тільки послабить ваш імунітет. Підвищений вміст вітаміну С є в цитрусоих, малині, смородині, яблуках.

Бар'єрна профілактика

Якщо ви їдете в громадському транспорті, необхідно надягати медичну маску або закривати ніс і рот шарфом. На відкритій місцевості носити маску немає сенсу. Прийшовши на роботу або з роботи додому, потрібно помити руки, можна обробити спиртовим розчином.

Провітрювати приміщення кілька разів на день. Це створює рух повітря, розчиняє речовини крапель повітря з вірусом і зменшує ймовірність захворювання.

Вакцинація від грипу

Щепитися від грипу потрібно раз на рік у вересні-жовтні. При цьому людина повинна бути здоровою, або через 7 днів після перенесеної вірусної інфекції. Особливо щеплення від грипу показані всім, хто працює з людьми: лікарі, вчителі, психологи, офісні працівники. Вакцина, хоч і не має 100% гарантії, але знижує ризик захворіти. Навіть якщо ви захворієте, то захворювання буде перебігати в легкій формі, з швидким одужанням, і ймовірність ускладнень значно знижується, а можливість захворіти важкими формами грипу прирівняна до нуля.

ІА "Вголос": НОВИНИ