Про це заявив чоловік бійця АТО Адам Осмаєв, слова якого опублікував журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

«На жаль, щоб попрощатися з Аміною, ми не змогли запросити навіть близьких друзів у мечеть з міркувань безпеки. Дуже великі ризики. Зрозумійте нас, будь ласка, це не неуважність, мені самому хотілося б, щоб Аміна була серед всіх друзів, всіх, хто її знав. Але війна триває, ми розуміємо, що ворог поряд, і російські спецслужби можуть використовувати трагедію, щоб зробити новий теракт. Не можна наражати на небезпеку людей. Тому в мечеті було кілька людей», – пояснив Адам Осмаєв.

«Зробили, як прийнято у мусульман, джаназа-намаз – це за православним обрядом заупокійна молитва», – додав чоловік убитої Окуєвої.

Як писав «Вголос», Окуєву поховали без публічного прощання в невідомому місці.

Як повідомлялося, 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях – Аміні Окуєвій і Адаму Осмаєву. Окуєва загинула, Осмаєв поранений.

Попередній замах на Осмаєва і Окуєву було скоєно 1 червня на Подолі в Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати і поранити нападника.

У Верховну Раду в листопаді внесуть закон імені Аміни Окуєвої – про захист свідків.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ