Основна проблема, яка нині існує на Тернопіллі, це розподіл портфелів у новообраній обласній раді. Принаймні такий висновок напрошується після прес-конференції керівника Тернопільського обласного виборчого штабу Юлії Тимошенко, яка відбулася у четвер, 30 березня.

Під час прес-конференції журналістів найбільше цікавили такі питання, як ім'я кандидата від БЮТ на посаду голови облради чи скажімо з ким БЮТ веде переговори для створення коаліційної більшості. Втім прозвучало і надто традиційне запитання - які першочергові проблеми буде вирішувати Блок Юлії Тимошенко після утворення більшості в обласній раді? Один з молодих тернопільських журналістів виявився настільки наполегливим, що це запитання задавав десь, мабуть, зо п'ять разів. Але конкретної відповіді він так і не отримав. Василь Деревляний з такою ж наполегливістю відповідав: “Спочатку треба створити більшість, провести розподіл керівних посад. А вже потім будемо вирішувати проблеми”. На прохання перелічити проблеми, які будуть вирішуватися після розподілу портфелів, Василь Деревляний знову ухилився від відповіді, сказавши, що спочатку треба створити більшість і далі за сценарієм.

У цій ситуації так і хочеться згадати слова зі знаменитої радянської пісні - “первым делом самолеты”. А “самольотами” для тернопільських політиків стали портфелі.

Отож, складається враження, що на сьогоднішній день основна проблема у Тернополі - це розподіл владних портфелів. Хоча у таких міркуваннях може закрастися помилка. Можливо для місцевих політиків інших проблем і зовсім не існує?

ІА "Вголос": НОВИНИ