Про це розповів священик Анатолій Ревтов із Запоріжжя, якого усунули від служби за те, що він говорив українською, пише gazeta.ua.

Він розповів, що на окупованих територіях священики Московського патріархату моляться за бойовиків та освячують їх зброю.

«Багато (священиків, – ред.) незгодні з такою політикою, але мовчать через страх перед церковною владою. Почнеш опиратися – заборонять служити або запхнуть в глухе село», – говорить отець Анатолій.

«Церква не любить українську землю і народ. Ще з 1990-х нам товкмачили, що всі навколо – вороги, порятунок тільки в Росії», – додав він.

Також священик розповів, як на власній шкірі відчув переслідування і тиск з боку церковного керівництва Запорізької єпархії через українську мову і допомогу бійцям АТО.

«На службах мене знімали на відео, доносили до відповідних інстанцій. Настоятель храму говорив, що оскільки я їжджу в АТО – щоб там і залишався. Я повісив над іконами рушники, сказав: «Молимося за Україну». На мене накинулися: «Чому за Україну ? Росія, Україна і Білорусь – це все наша держава», – розповів отець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ