Про це пише видання «Ураган», передають Наші гроші.

Житомирська облрада погодила надання спецдозволу на видобуток торфу на родовищі «Гвоздь», яке знаходиться в Овруцькому, Олевському та Лугинському районах Житомирської області.

На офіційному сайті державного підприємства «Укрторф» вказано, що гендиректор підприємства Андрій Озерчук (депутат облради від «Укроп») на сесії облради кілька разів просив депутатів не голосувати за це рішення, пояснюючи що основна причина зацікавленості в цій території – родовища бурштину. Адже торф там вже давно розвідано, і майданчики підготовлені для його видобутку. Озарчук також зазначив, що всі підприємства-учасники Концерну працюють на 900 га. Тому надані фірмі «Лиис» понад 2,6 тис га — необґрунтовано величезна територія, для того що б одне приватне підприємство там видобувало торф.

За даними видання «Вголос.ZT», «Фірма «Лисс» зареєстрована в квартирі її власника та директора Олександра Гончарука в Бердичеві (Житомирська обл.). Основним видом діяльності компанії є  неспеціалізована оптова торгівля.

Олександр Гончарук заснував та керує десятком підприємств. Наприклад, він є керівником ЗАТ «Фірма «Альфа». З липня 2005 року понад дві тисячі акцій цього товариства належить меру Житомира Сергію Сухомлину, про що він вказав в своїй декларації.

Олександр Гончарук, як і міський голова Житомира – вихідці із політичної партії «Фронт Змін». Саме від цієї політсили обидва балотувалися у 2010 році в депутати – Сухомлин до облради, Гончарук до районної. У 2015 році бердичівлянин йшов на вибори вже як член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Представником цієї ж політичної сили тепер є Сергій Сухомлин.

ІА "Вголос": НОВИНИ