Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«49 дітей і 4 дорослих, яких госпіталізували зі шкільної лінійки у Черкасах, уже вдома. Ще троє дітей досі перебувають у дитячій обласній лікарні, але їх лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження. Ці захворювання ніяк не пов'язані з отруєнням», йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причини отруєння досі не встановлені. У Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ здійснив забір грунту, води, повітря у день інциденту, 8 травня. Проте лабораторні аналізи не показали критичного вмісту у повітрі і грунті жодних сполук, що могли би спричинити таку реакцію організму – у дітей та дорослих, які звернулись до лікувальних закладів Черкас після відвідання шкільних заходів 8 травня, спостерігалась токсична реакція на інгаляційний контакт з невідомою речовиною, що не мала шкідливого впливу на їхнє здоров'я.

Нагадаємо, 8 травня у школі №8 в Черкасах під час лінійки кілька десятків учні 3-7 класів втратили свідомість. До навчального закладу направили оперативно-мобільну групу, а також відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ