Про це «Українській правді» повідомив голова Київської обласної адміністрації Олександр Горган.

«Дитина досі у комі, стан стабільно важкий. Але тиск, який раніше підтримували медикаментозно, підтримує вже самостійно. Це єдине позитивне зрушення», – сказав він.

Здоров'я інших 11 дітей, які перебували у таборів і також 2 липня скаржилися на погане самопочуття, за словами Горгана, «стабільно покращується».

Голова ОДА додав, що спеціалісти області уже отримали частину результатів аналізів, які брала Держпродспоживчслужба у таборі, їх наразі вивчають.

За словами Горгана, 10 або 11 липня на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій звітуватиме представник Держпродспоживчслужби, і після цього буде зрозуміло, що спровокувало отруєння.

Нагадаємо, у дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич» Київської області отруїлися 12 дітей - вихованці спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики «Школа Дерюгіних». Діти скаржилися на розлад травлення, слабкість і головний біль, 8-річна дівчинка впала в кому.

У дівчинки, яку госпіталізували у важкому стані, діагностували енцефаліт.

Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, дівчинка госпіталізована у тяжкому стані «через наявність супутнього захворювання»

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження через отруєння 12 дітей у дитячому таборі.

Причиною масового отруєння вихованців «Школи Дерюгіних» у таборі під Києвом могли стати протерміновані йогурти, які, до того ж, зберігали неправильно.

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ