В Україні посилюють вимоги надання субсидій. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів. Про це інформує пресслужба відомства.

Відомо, що задля раціональності та збільшення ефективності використання коштів у нашій державі передбачено посилення адресності надання субсидій.

Фахівці змінять підхід врахування майнового стану. Зокрема, враховуватимуть банківські депозити та доходи від них, факти перетину кордону, дивіденди від цінних паперів, а також купівлю банківських металів і іноземної валюти.

Під час надання субсидії також звертатимуть увагу на одноразові коштовні покупки. Влада має намір скасувати діяльність комісій, які створили місцеві органи влади. У Кабміні зазначили, що субсидії часто призначають навіть тоді, коли для цього немає жодних підстав.

У яких випадках субсидію не виділять:

  • Наявність автомобіля: якщо у сім’ї або домогосподарстві є у власності автівка (якщо з дати випуску не минуло 5 років), то субсидія не виділяється. Наявність мопеда не враховують.
  • Борги: у випадку несплати комунальних послуг більше трьох місяців субсидія не надається.
  • Площа будинку: якщо у власності є будинок площею понад 230 кв. м або квартира площею 130 кв. м. Виключення становлять лише дитячі будинки, багатодітні родини, приміщення для осіб з інвалідністю чи прийомні сім’ї.
  • Витрати. Якщо домогосподарство або член родини особи з його складу за рік перед зверненням за субсидією купував землю або нерухомість, транспортні засоби, будматеріали або послуги (крім медичних) на понад 50 тисяч гривень.
  • Якщо громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ