Не один Президент має обмежити зарплати топ-посадовцям, а Верховна Рада і Кабмін. Загалом це питання не врегульоване законодавством. Є ще й інший бік медалі: вони просто не хочуть цього робити. Вочевидь, хтось на це впливає, а вони не можуть «протистояти».

Про це в інтерв'ю «Вголосу» розповів перший Президент незалежної України Леонід Кравчук.

«За час мого президентства також були наглядові ради, але всі члени наглядових рад працювали на громадських засадах – ні копійки не отримували. А ці отримують мільйони! І пік цього безчинства був при Президенті Порошенку», - зазначив він.

І додав: «А розпочалося все це у 90-х: люди, які були ближче до високих чинів, почали прибирати все до рук і приватизовувати, відтак за короткий час стали мільйонерами і зараз літають на власних літаках та живуть у дорогих містах світу у найдорожчих квартирах. Це десь з 1998 року почалося, з часів Кучми, бо на зорі незалежності такого багатства в Україні не було. Реальна економіка почалася вже за Кучми, але її на свою користь використали всі, хто хотів. Більше того, зараз це все продовжується, бо за 28 років усі Президенти, які були, прийшли з іншого світу, з більшовицько-партійного, бідного і хотіли моментально стати багатими».

Більше читайте в інтерв'ю: «Де «українська» Меркель? Леонід Кравчук про «електоральний тупик» та блага президентів». 

ІА "Вголос": НОВИНИ