За останній рік (станом на травень 2020) в Україні суттєво подешевшали овочі «борщового набору». Про це інформує Держстат.

Згідно з даними відомства, найбільше втратила у ціні ріпчаста цибуля, ціна впала одразу на понад 39 % - до 17,34 грн/кг.

У свою чергу, в 3,7 раза здешевів буряк (5,75 грн/кг), у 3,2 раза – морква (до 7 грн/кг), у 2,3 раза – капуста (8,03 грн/кг).

Яблука за вказаний період подорожчали у 2,3 раза і у травні 2020 року в середньому по Україні коштували 25,68 грн за кг. Також за цей період на 8,5% подорожчала картопля, до 15,27 грн за кг.

Цукор за рік подорожчав на 6,2% і у травні 2020 року коштував в середньому по країні 15,14 грн за кг, тоді як соняшникова олія подешевшала на 2,3% (до 34,14 грн за 1 л).

Як писав «Вголос», у Держстаті назвали продукти, які найбільше подорожчали з початку року.

ІА "Вголос": НОВИНИ