Про це повідомляє Слідче управління СК РФ по Челябінській області.

Інцидент стався 2 червня. У результаті стрілянини в будівлі були розбиті вікна.

Потім чиновники увійшли в приміщення і стали стріляти в стелю, наказуючи старшокласникам лягти на підлогу. Перелякані школярі подзвонили батькам, а ті визвали поліцію.

За словами матері одного із старшокласників, п’яних чиновників заспокоїв керівник табору, повідомляють «Власті.нет».

«Вихователям і вожатим сказали мовчати», – повідомила вона.

Співробітники поліції, які приїхали на виклик, вилучили у п'яних чиновників пістолет, кулі до нього і алкоголь.

Школярі приїхали в табір для участі в грі «Зірниця», яку організовували співробітники муніципалітету. Стрілянину затіяли начальник навчальних зборів і його заступник, повідомляє регіональна прокуратура. Ніхто з дітей не постраждав.

Міністерство освіти і науки Челябінської області створило робочу групу для з'ясування обставин стрілянини в дитячому оздоровчому таборі, передає ТАСС.ру з посиланням на прес-службу міністерства. Губернатор Челябінської області Борис Дубровський вимагає звільнити чиновників.

«Особам, які здійснюють протиправні дії і розпивають спиртні напої під час проведення заходів за участю школярів, немає і не повинно бути місця в системі освіти», – сказав глава регіону.

У ході розслідування в обов'язковому порядку буде дана і кримінально-правова оцінку діям керівництва дитячого табору щодо забезпечення безпечного відпочинку дітей, а також встановлені причини і обставини, що сприяли вчиненню злочину, відзначили в СК.

ІА "Вголос": НОВИНИ