Працівники полку поліції особливого призначення № 1, котрі патрулювали в Оболонському районі, почули три постріли. Потерпілого у задовільному стані госпіталізували, повідомляє поліція Києва.

Екіпаж розвернувся й поспішив у напрямку цих звуків. Дорогою помітив чоловіка, котрий утікав у двори. Правоохоронці кинулися вслід.

Втікач зупинився, різко розвернувся, і спецпризначенці зрозуміли, що він тримає у руці пістолета.

Поліцейські назвалися і водночас засліпили зловмисника світлом ліхтарика, відтак затримали його. У чоловіка вилучили пістолет, у якому один набій був у патроннику, а ще один — у магазині.

Після цього патруль під’їхав до торгового закладу на проспекті Мінському, біля якого пролунали постріли, і виявив пораненого місцевого мешканця.

За його показами і свідченнями очевидців, чоловік, котрий перебував у стані алкогольного сп’яніння, йшов вулицею і чіплявся до перехожих. Біля магазину у нього виник конфлікт із потерпілим, він сягнув по зброю і тричі вистрелив.

У нападника, котрий перебував у збудженому стані, імовірно, внаслідок пострілу була травмована рука (ампутована фаланга пальця), тож йому надали медичну допомогу.

Слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції провела огляд місця скоєння злочину, вилучила пістолет та інші речові докази.

Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про його арешт.

Дозвіл на носіння спецзасобу чоловік не мав, за його словами, зброю знайшов.

Правоохоронці встановлюють усі обставини цієї події.

Відкрили провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ