Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його донька, екс-директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Разінкова-Возницька.

«50 років, працюючи у музеї, Він врятував тисячі творів, що стали національним надбанням нашої Держави. Відкрив сімнадцять відділів галереї, рятуючи при цьому пам’ятки архітектури такі як Олеський, Золочівський, Підгорецький замки, Каплицю Боїмів, найдавніший храм у Львові Івана Хрестителя, музей «Русалку Дністрову» та відбудував у с. Підлися садибу Маркіяна Шашкевича, П’ятничанську вежу, музей гетьмана Івана Виговського у с. Руда, музей Іоана Георга Пінзеля», - йдеться у повідомленні.

Також вона написала, що її батько добився, аби Палац Потоцьких передали Львівській галереї мистецтв. Там з працівниками створив експозицію європейського мистецтва 14-18 ст., а на Стефаника, 3 збагатив експозицію 19-21ст. Відкрив зали збірки Ярослави Музики. Створив музей давньої української книги. Для музею, який у 60-тому році у Львові був одним із скромніших, добився надання статусу Національний. Тепер це Львівська національна галерея мистецтв, а з 2013 року - імені Бориса Возницького. Він також врятував  скульптури Пінзеля, античні скульптури зі Старого Роздолу, портрет та сакральний живопис 15-18ст.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ