П’єса «Номери» українського бранця Кремля — режисера, сценариста та письменника Олега Сенцова буде екранізована. Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук.

«Зараз «Номери» за сценарієм Олега Сенцова в запуску. Дуже важливо, щоб пішло велике поширення про початок роботи над екранізацією. Це найважливіше саме для нього. Це акт, який додасть йому сили та наснаги. Я переконаний у цьому, тому що для кожного митця, для кінорежисера це надзвичайно велика подія… Робота над сценарієм і зйомки — це життя Олега Сенцова», — наголосив пан Нищук.

Принагідно він запевнив, що рішення експертної ради, створеної при Міністерстві культури за програмою підтримки фільмів патріотичного спрямування, яка обрала серед рейтингових 69 кінопроектів і цей проект, приймали об’єктивно, без жодного впливу та тиску з боку чиновників. Цей проект отримав високі бали. Олег Сенцов дає право бути співрежисером Ахтему Сеїтаблаєву.

Зараз проходить процедура тендерів. Від держави проект отримає близько 10 млн грн, загалом же потрібно близько 15 млн грн. Копродюсером фільму є Даріуш Яблонський (APPLE Film Production), котрий сам виявив готовність узяти участь у співпраці над цим проектом.

ІА "Вголос": НОВИНИ