У Пакистані Наваз Шариф, якого  усунули з посади прем'єр-міністра країни через корупцію, хоче бачити на чолі уряду країни свого брата Шахбаза. Свого бажаного наступника він назвав у зверненні до своїх однопартійців 29 липня 2017 року, передає DW.

Поки Шахбаз Шариф не може обійняти цю посаду, оскільки він не є членом парламенту Пакистану. Наразі тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єра має стати Шахід Хакан Аббасі, який зараз є міністром нафти та природних ресурсів Пакистану.

«Я підтримую Шахбаза Шарифа після мене, але йому потрібен час для участі у виборах. Тому на цей час я пропоную Шахіда Хакана Аббасі», - заявив Наваз Шариф у телевізійній промові.

Планується, що Шахбаз Шариф піде на довибори в окрузі, від якого до парламенту пройшов його брат.

Нагадаємо, що 28 липня Наваза Шарифа усунули з посади прем'єра Пакистану ухвалою Верховного суду за результатами антикорупційного розслідування. Він став фігурантом розслідування за звинуваченням у причетності його родини до відмивання грошей і корупції. В оприлюднених у 2016 році «панамських документах» фігурували імена його дітей.

Причиною відсторонення стало те, що Наваз не повідомив про отримання зарплатні від компанії свого сина, яка зареєстрована в Об'єднаних Арабських Еміратах, розміром 2,7 тисячі доларів на місяць. І хоча прем'єр не забирав ці гроші, він не повідомив про них, тим самим порушивши обов'язок парламентаря бути «чесним». 

ІА "Вголос": НОВИНИ