Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Коли в Україні існує загроза терактів, то в усіх адмінзакладах та в країні в цілому посилено заходи безпеки. Ми не маємо права нехтувати безпекою. У сесійному залі працюють понад 200 людей. Я як голова обласної ради особисто відповідаю за їхню безпеку. Саме тому охорона здійснювала заходи з протидії тероризму», – заявив Ігор Палиця.

У Волинській облраді стверджують, що такі заходи застосували для забезпечення антитерористичного захисту адмінприміщення ради, а також для запобігання та профілактики терористичних проявів. Проводили огляд прилеглої території, самого приміщення сесійного залу, візуальний огляд та опитування осіб щодо наявності в них небезпечних предметів.

У раді зазначають, що ці заходи здійснювали на вимогу більшості депутатів, а охорону забезпечувала приватна фірма «Ягуар-сервіс», із якою укладено договір КУ «Управління будинком Волинської обласної ради» та охорона голови обласної ради Ігоря Палиці, діяльність якої не фінансують з обласного бюджету.

«Питання безпеки буде врегульовано більш детально в Регламенті обласної ради сьомого скликання, проект якого наразі готують», – додав Ігор Палиця.

Натомість нардеп із Волині Ігор Гузь назвав такі дії «абзацом».

«Я з 2002 року обирався депутатом місцевих рад, але таких підходів не було навіть під час правління «злочинної влади». Ви запізнилися, тому не зайдете... Невідома охорона... Металошукачі... Якби був у Луцьку, всіх провів би і статус охоронної фірми та її підстави перебування в приміщенні обласної ради розпитався. Напевне, наступного разу», – заявив він.

 

Це абзац, нові хазяї - нові порядки!Я з 2002 року обирався депутатом місцевих рад, але таких підходів не було навіть п...

Опубліковано Ігором Гузем 8 грудня 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ