Сьогодні, 27 листопада, під стінами Генерального консульства ФР у Львові представники ГО «Об’єднання добровольців» та ГО «Апостольська чота» провели акцію «Пам’ятаємо. Помстимось». Метою заходу було не лише вшанування жертв Голодомору, а й нагода нагадати, хто винен у смертях мільйонів українців.

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

У заході взяли участь близько 40 осіб. На банерах учасників акції були гасла «Пам’ятаємо. Помстимось» та «Москва вбиває». Крім того, на дереві «повісили» НКВС-ника: у якості інсталяції було повішено за шию манекен, одягнений у форму НКВС.

Не обійшлось і без інцидентів: невідомий чоловік підійшов до натовпу ветеранів російсько-української війни і почав їх провокувати. Проте правоохоронні органи спрацювали чітко і відвели провокатора у бік для проведення із ним роз’яснювальну бесіду.

За словами учасників мітингу, вони зібрались, щоб нагадати всьому цивілізованому світу, що Голодомор був геноцидом, спрямованим проти українців. Вони також закликали владу Росії визнати цей факт.

«Майже весь світ визнав, що Голодомор – це був геноцид, на меті якого було фізичне знищення українців, а Росія досі так не вважає. Ми прийшли, щоб нагадати їм, хто за це відповідальний, на чиїх руках кров наших співвітчизників і закликаємо визнати це на державному рівні», - пояснив учасник акції Андрій.

 

Наприкінці заходу представники ГО «Об’єднання добровольців» приклеїли до стін російського консульства листівки із написом «Пам’ятаємо. Помстимось».

ІА "Вголос": НОВИНИ