Про повідомили в обласній філармонії, пише Укрінформ.

«З 29 червня по 1 липня у різних локаціях Львова вперше відбудеться Відкритий міжнародний музичний марафон пам’яті Василя Сліпака «Тихі дні любові і музика миру». У такий спосіб громадськість вшанує пам’ять новітнього героя, добровольця, який загинув від кулі снайпера на сході України»,- зазначив директор філармонії Володимир Сивохіп.

За його словами, кожен день марафону буде присвячений окремому виду музичного мистецтва: хоровій, фортепіанній та оперній музиці. Організатори обіцяють участь лише найкращих музикантів з Європи та України. Усі місця, де звучатиме музика, пов’язані із життям і творчістю Сліпака.

Серед учасників  - друг і композитор співака Євген Гальперін, який написав музику до десятків трилерів, науково–популярних та дитячих фільмів. Марафон відвідає і Ніколас Краузе – всесвітньовідомий французький диригент, засновник, головний диригент і художній керівник Оркестру Нової Європи.

У програмі марафону «Тихі дні любові і музика миру» також буде спеціальна хорова програма в пам’ять про легендарного керівника хорової капели «Дударик» Миколи Кацала. Капела стала майданчиком для багатьох нині відомих виконавців і дала їм можливість гастролювати по всьому світу, зокрема і для Василя Сліпака.

З ініціативи композитора і учасника марафону Олександра Козаренка відбудеться ще одна спеціальна подія – конференція «Василь Сліпак і українська діаспора: незіграна роль» за участі мистецтвознавців та композиторів.

Окремою подією музичного марафону стане прем’єра документального фільму «МІФ». Унікальний проект, який розповідає про життя і загибель Василя Сліпака, про його вчителів і талант, якому немає рівних. Фільм покажуть в різних країнах світу і в Україні. Але прем’єра відбудеться у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ