Про це Гордон заявив в ефірі одного з українських телеканалів під час прямого включення з Олегом Тягнибоком.

«Президент міг бути більш рішучим, адже є гарантом Конституції, гарантом свобод кожного громадянина», – заявив Гордон, коментуючи учорашню відповідь Порошенка.

«Пан Тягнибок через своїх прихильників відкрито погрожує мені розправою, – додав Гордон. – Я про це буду бити в набат і повідомляти всю світову спільноту. Одна справа, коли він на Говерлі розповідає щось про жидву і москалів, а інша справа, коли його люди пишуть у «Фейсбуці», що використовуватимуть легалізовану зброю, якщо Президент не дозволяє не легалізовану. Пане Тягнибок, я думаю, що це не смішно. Якщо 6 березня у Львові під час мого творчого вечора зі мною чи з кимось із львів'ян щось станеться, ви проклянете той день, коли почали займатися політикою». 

Нагадаємо, 6 березня у Львівській філармонії має відбутися «творчий вечір» журналіста Дмитра Гордона. Представники націоналістичних організацій Львова напередодні заявили, що домагатимуться скасування цього заходу через проросійську позицію журналіста. Під час прес-конференції 26 лютого керівник львівської обласної організації «Сокіл» Богдан Федун нагадав, що Гордон виступив у Києві проти перейменування вулиць на вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, а також неодноразово виступав проти декомунізації, тому він не має права тепер виступати у Львові.

У відповідь на це Дмитро Гордон під час прес-конференції Президента України Петра Порошенка 28 лютого попросив у гаранта захисту від «бійців Тягнибока» (активістів «Сокола», – ред.).

«Тягнибок у відповідь на моє звинувачення (у здачі Криму) наказав своїм бійцям організації «Сокіл» блокувати мій творчий вечір у Львівській філармонії. То чи здатна держава захистити своїх громадян від цих напівпідпільних незаконних формувань, які мають зброю? Чи здатна держава гарантувати мою особисту безпеку під час того творчого вечора?» – запитав тоді Гордон у Порошенка.

Відповідаючи на це, Президент зазначив:

«Якщо у пана Тягнибока є бажання влаштувати протест – то це його право. Ми вільна демократична держава. Але якщо хтось буде використовувати незареєстровану зброю, за це буде невідворотне покарання».

Після усього іронічно відреагував і Богдан Федун:

«Як керівник ВГО «Сокіл» Львівщини, заявляю! Незареєстрованої зброї у членів нашої організації нема! Запитання пану Президенту: А із зареєстрованої зброї цього го*дона валити можна?»

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ