Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич звернувся до голови облради Олександра Ганущина стосовно скликання позачергової сесії у зв’язку із загрозою здачі державних інтересів перед ворогом та епідемією коронавірусу.

Звернення про це Олег Панькевич подав до обласної ради 16 березня 2020 року.

Як зазначає свободівець, створення так званої «Консультативної ради» і введення в неї представників ОРДЛО загрожує капітуляцією перед ворогом і продовженням війни.

«Доки не пізно, маємо зупинити реалізацію кремлівського сценарію. Переконаний, що своє вагоме слово мають сказати місцеві ради, які є виразниками волі громад. Як голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді закликаю Вас скликати позачергову сесію, на якій ухвалити звернення до центральних органів влади щодо недопущення капітуляції», - зазначає Олег Панькевич.

Політик пропонує проєкт звернення до президента України та Ради національної безпеки й оборони щодо неприпустимості здачі державних інтересів на догоду ворогові.

У документі перелічено вимоги до центральної влади, зокрема:

  • не допустити реалізації такого «мирного плану»;
  • відкликати підписи представників української сторони під документом про створення «Консультативної ради»;
  • усунути від переговорного процесу керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та провести розслідування щодо його дій і заяв;
  • відмовитися від «мінського формату» переговорів як неефективного та докласти зусиль для проведення переговорів у «будапештському форматі».
Водночас він пропонує на цій позачерговій сесії розглянути вкрай важливе питання: про заходи щодо протидії поширенню епідемії коронавірусу на Львівщині, зокрема, виділити кошти на найнагальніші потреби, доручити ЛОДА розробити програму із протидії епідемії коронавірусу (або внести необхідні зміни й доповнення до чинної Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівщини на 2017-2020 роки), а також рекомендувати місцевим радам Львівщини ухвалити аналогічні рішення.

«Це необхідно у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації та через те, що на минулій позачерговій сесії депутати не змогли ухвалити жодного рішення», - зазначає свободівець.

ІА "Вголос": НОВИНИ