Папа Римський Франциск успішно одужує після перенесеної операції на кишківнику. Зокрема, у нього добрі результати останніх обстежень.

Про це зазначається у медичному бюлетені за 8 липня, інформує Радіо Ватикан.

У повідомленні ватиканського прес-центру, опублікованому 8 липня 2021 р., про стан здоров’я Папи Франциска, який був планово прооперований на кишківнику 4 липня 2021 р., зазначається, що попередній день святішого отця пройшов спокійно. У другій половині дня він висловив свою батьківську близькість маленьким пацієнтам сусіднього відділення дитячої онкології та нейрохірургії, надіславши їм своє сердечне привітання.

Увечері Папа мав тимчасову гарячку, а 8 липня вранці він пройшов заплановані мікробіологічні обстеження та комп’ютерну томографію грудної клітки та черевної порожнини, яка дала негативний результат.

Проходячи заплановане лікування, святіший отець, як зазначається у повідомленні, виявляє близькість до усіх, хто страждає і найбільше потребує догляду.

У неділю, 4 липня, Папа Франциск переніс планову операцію з приводу симптоматичного дивертикулярного стенозу товстої кишки. Операцію проводила медична група з 10 осіб.

84-річний понтифік був госпіталізований вперше з моменту обрання у 2013 році.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ