Папа Римський Франциск прийняв відставку католицького архієпископа з Мінська Тадеуша Кондрусевича.

Про це повідомляє Sismografo.

Папа Франциск у неділю прийняв відставку глави католицької церкви в Білорусі, архієпископа Тадеуша Кондрусевича, який минулого року провів час у вигнанні після гніву президента Олександра Лукашенко.

Зокрема зазначається, що в неділю єпископу Тадеушу Кондрусевичу виповнилося 75 років, тобто вік, в якому єпископи можуть подати Папі заяву про відставку. Вкрай незвично для Папи було приймати відставку єпископа саме на його 75-річчя та тим більше оголосити про це у неділю.

Із серпня архієпископу, який критикував білоруську владу, був заборонений в'їзд до країни. Повернутися глава білоруських католиків зміг тільки 24 грудня після дипломатичного втручання Ватикану і декількох закликів до білоруської влади Держсекретаря США Майка Помпео.

Сам Лукашенко звинувачував Кондрусевича у змові для того, щоб «зруйнувати країну».

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

Прикордонники не пустили в країну з Польщі голову білоруських католиків архієпископа Тадеуша Кондрусевича, який є громадянином Білорусі. 

Раніше Кондрусевич закликав владу Білорусі почати конструктивний діалог з суспільством на тлі триваючих протестів. Він також назвав “неадекватними і протиправними” дії представників силових структур країни на території Червоного костьолу в Мінську, де під час протесту виявилися заблоковані люди.

ІА "Вголос": НОВИНИ