Про це повідомив особистий секретар Бенедикта XVI, а також префект Папського дому архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, передає CREDO

Особистий секретар Бенедикта XVI не назвав місце, лише нагадав, що місце поховання Папи «як правило — Рим». Місце останнього спочинку багатьох пап — це базиліка св.Петра. А Бенедикт XVI живе у Вічному місті з 1982 року. «Він ніде більше не провів стільки років свого життя», — пояснив архиєпископ Ґенсвайн.

Водночас він спростував чутки про те, що стан здоров’я Бенедикта дуже поганий і підкреслив, що «ці повідомлення виссані з пальця. Насправді Папа-емерит нещодавно сказав, що внутрішньо він відчуває себе «на шляху додому», однак це не був сигнал тривоги, як було занадто нервово інтерпретовано його слова. Вони скоріше вказують на те, що смерть — не табу, а частина життя і приготування до неї — це вираження християнської віри. «І Папа також одного дня предстане перед Божим судом», — сказав архиєпископ Ґенсвайн.

Особистий секретар запевнив, що Бенедикт має «ясний розум», хоча треба пам’ятати, що йому незабаром виповниться 91 рік. Він поступово втрачає сили, йому важко ходити, але за допомогою «ходунка» він може рухатися самостійно. Папа-емерит також скоротив свій план дня, але щоденно продовжує короткі прогулянки у садах Ватикану.

ІА "Вголос": НОВИНИ