Про це повідомляє РІСУ

У рескрипті, підписаному кардиналом Луїсом Рафаелем Ладарією Феррером, Префектом Конгрегації віровчення 1 серпня 2018 року, зазначається, що під час аудієнції, наданої йому 11 травня 2018 р., Святіший Отець апробував наступне формулювання:

«Протягом тривалого часу застосування смертної кари з боку законної влади після регулярного процесу вважалося адекватною відповіддю на серйозність деяких злочинів та прийнятним, хоч і крайнім, засобом захисту спільного добра.

Сьогодні дедалі сильнішим стає усвідомлення того, що людська особа не втрачає своєї гідності навіть і тоді, коли скоїть дуже важкі злочини. Крім того, поширилося нове розуміння значення карних санкцій з боку держави. Врешті, створені ефективніші пенітенціарні системи, які гарантують необхідний захист громадян, але, одночасно, не позбавляють злочинця остаточно можливості для надолуження провини.

Тому Церква у світлі Євангелія навчає, що «смертна кара є недопустимою, бо чинить замах на недоторканість і гідність особи», і тому вона рішуче докладає зусилля для її скасування в усьому світі».

Цитата, взята у лапки, почерпнута з промови Папи Франциска до учасників зустрічі, організованої Папською Радою сприяння новій євангелізації, приуроченої 25-річчю Катехизму, що відбулася 11 жовтня 2017 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ