Про це говорив Папа Римський Франциск сьогодні під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі, передає Радіо Ватикану.

«Складаю побажання, щоб в Україні рішуче прямували вперед у пошуку реальних вирішень для повного здійснення зобов’язань, взятих на себе сторонами, і, насамперед, щоб була запевнена швидка відповідь на гуманітарну ситуацію, яка досі залишається важкою», - зазначив Папа Римський.

Водночас, він наголосив, що у Європі, де не бракує напруження, готовність до діалогу становить єдиний шлях для гарантування безпеки та розвитку континенту.

«Із прихильністю сприймаю ініціативи, спрямовані на користь об’єднання Кіпру, адже саме сьогодні наново розпочинаються переговори», - наголосив Понтифік.

Побажання Папи були висловлені в контексті 100-річчя завершення Першої світової війни під час аудієнції з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі, де Папа ділився своїми думками про мир і безпеку.

Раніше Папа Римський Франциск закликав до виконання зобов’язань сторонами збройного конфлікту на сході України задля встановлення миру під час традиційного послання Urbi et Orbi з нагоди свята Різдва Христового за Західним обрядом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ