Про це повідомляє РІСУ.

«Тільки якщо всі гравці в економіці приймуть це тверде рішення, ми зможемо сподіватися на розворот в інший бік долі нашого світу», – заявив Папа Франциск.

Люди все більше «перетворюються в шестеринки механізмів, які розглядають їх лише як предмети споживання», говориться в листі глави Римо-Католицької Церкви на ім'я засновника і голови Давоського форуму Клауса Шваба. «Моральним обов'язком є ​​взяти на себе відповідальність за всіх людей, створити відповідні умови, щоб кожна людина мала можливість жити гідно», – вказав він.

Одночасно понтифік виступив проти бездумного споживання. За його словами, бізнес має «колосальну владу», за допомогою якої він може змінити ситуацію – підвищити продуктивність праці, створити нові робочі місця, дотримуватися законів про захист працівників, боротися проти корупції та сприяти суспільному добробуту.

48-й Всесвітній економічний форум відбудеться з 23 по 26 січня. Серед його гостей безліч політиків, в тому числі президент США Дональд Трамп, який візьме участь у заключному дні форуму.

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ