Про це інформує «Радіо Ватикан».

Мова йде про суму, що становить майже €6 млн з дванадцяти вже зібраних, що будуть призначені для понад двох мільйонів постраждалих від військового конфлікту на Донбасі. Гуманітарну допомогу надаватимуть людям, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській і Дніпропетровській областях, «незалежно від їх релігійних переконань, конфесійної приналежності або етнічного походження».

Як уточнюється у повідомленні Ватикану, збір пожертвувань в європейських містах стартував ще 24 квітня 2016 року. За підтримки папської ради Cor Unum у Запоріжжі був створений місцевий Технічний комітет. Його, у співпраці з апостольським нунцієм в Україні Клаудіо Гуджеротті, очолив єпископ Харківсько-Запорізький Ян Собило. З початку липня Комітет оцінив і відібрав проекти гуманітарної допомоги, які надали християнські благодійні організації та міжнародні інституції. Комітет має намір профінансувати 20 масштабних проектів (до €250 тис.) і 39 солідарних ініціатив (на суму до €20 тис.).

Зазначимо, що у співпраці з Апостольською дипломатичною місією (нунціатурою) кошти будуть розподілені на підтримку проектів, які стосуються забезпечення продуктами харчування, житлом, а також у галузях медицини та гігієни.

ІА "Вголос": НОВИНИ