Відповідну заяву опубліковано на сайті Ватикану після оприлюднення інформації про розбещення дітей католицькими священиками в американському штаті Пенсильванія.

У листі, адресованому «народу Божому», Франциск пообіцяв не покривати зловживання владою та власною совістю, що здійснюються священнослужителями та представниками духовенства.

«Ми розуміємо, що ці рани ніколи не зникнуть. Вони вимагають від нас рішучого засудження цих звірств і об'єднання зусиль у викоріненні цієї культури смерті», - сказав він.

Лист також посилається на недавню доповідь Великого журі в штаті Пенсильванія, США. Папа Римський зазначив, що, хоча більшість випадків в звіті «належать минулому», ці зловживання довгий час ігнорувалися і замовчувалися.

Лист Папи Римського про домагання священиків вперше адресовано всім 1,2 млрд католиків світу.

Нагадаємо, що нове розслідування, проведене в штаті Пенсильванія, виявило, що в шести католицьких єпархіях штату тисяча дітей стали жертвами знущань з боку як мінімум 300 представників духовенства починаючи з 1947 року. У доповіді зазначено, що їхні дії покривалися церковною верхівкою.

ІА "Вголос": НОВИНИ