На круглому столі "Політична і правова реформи в Україні. Стан і перспективи", депутати-нашоукраїнці Ключковський і Стретович намагалися довести присутнім, що Конституційна реформа Україні не потрібна. Про це повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку НЕ ТАК!»

Коментуючи цю подію заступник Голови СДПУ(О), що входить в "Опозиційний блок НЕ ТАК!" Михайло Папієв сказав журналістам: "Ключковський заявив, що, мовляв, "сьогодні необхідно ще раз дуже тверезо подивитися на те, у що ми потрапили в результаті введення в дію цієї конституційної реформи". Дозвольте, а що в грудні 2004 р., коли в ході пакетного голосування і були прийняті зміни до Конституції, хтось був нетверезий? Хто - Ключковський, Стретович або може сам Ющенко, який став президентом тільки завдяки цьому голосуванню?"

"Хто з "нашоукраїнців" був нетверезий, починаючи з 24 серпня 2002 р., коли Л.Кучма у своєму зверненні до народу вперше заявив про необхідність політичної реформи? А може хтось із них був п'яний 6 березня 2003 р., і по цій досить вагомій причині не чув про указ Л.Кучми про винесення на всенародне обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України"? І хто не виходив із запою протягом усього часу, поки відбувалося всенародне обговорення?", - поцікавився він.

"Я рекомендую пану Ключковському, який выпав, очевидно, з процесу, розпитати у друзів "Нашої України" з Центру ім. А. Разумкова про те, як проходило обговорення. Адже "разумковці" разом з ще трьома соціологічними центрами брали активну участь в аналізі всенародного обговорення політичної реформи", - зазначив Папієв.

"Оточення Ющенка, підсуваючи йому тезу про нібито "непрозорість" прийняття змін до Конституції, підштовхуючи його до проведення неконституційного референдуму по політичній реформі, насправді, підставляє президента. Якщо Віктор Андрійович щось забув, то його соратники, із службового обов’язку, зобов'язані йому підказати, а не збільшувати "конституційну" амнезію глави держави. Але проблема, як ми бачимо, у тому, що у соратників теж проблеми з пам'яттю. Але занадто часте згадування тим же Ключковським слова "тверезий" наштовхує на думку, що він просто виправдується. Мовляв, тверезий я, тверезий", - додав Михайло Папієв.

Deputat.org.ua

ІА "Вголос": НОВИНИ